Ingrid Stølan Husøy Molde Forskning

Man trenger ikke hår på hodet for å være vakker

Jeg ønsker å samle inn penger til barnekreftforeningen Barnekreftforeningen er en frivillig organisasjon som drives av personer som har eller har hatt barn med kreft, så du kan være sikker på at pengene går dit de skal. Pengene jeg samler inn skal gå til forskning på kreft hos barn. Barnekreft er annerledes enn kreft hos voksne. Og jeg syns mer av pengene burde gå til forskning på kreftformer hos barn. Jeg ønsker å samle inn penger til forskning på barnekreft slik at det vil finnes mindre smertefulle behandlingsmåter, og slik at ingen av barna som har hatt kreft skal ha seneffekter av behandlingen lenge etterpå. Jeg ønsker også at det skal finnes behandlingsmåter for å helbrede kreftformer som i dag er uhelbredelige. 1 av 5 barn som får kreft i dag overlever ikke. Når man får en slik diagnose henger det en slags dødsangst over det, fordi man vet at det er en dødelig sykdom. Jeg ønsker ikke at det skal henge en slik dødsdom over det, jeg ønsker at alle barn som får kreft skal overleve. Det første målet mitt var å få inn minst 5000. Jeg klarte å samle inn 5000 på en måned, noe jeg er ganske stolt av. Jeg vil takke alle som har donert, likt og delt. Det betyr veldig mye at mange ønsker å støtte opp om dette. Hjelp meg å nå 10 000. Hjelp meg å gjøre en forskjell for alle barn som blir rammet av kreft og deres pårørende. De fleste som får kreft mister håret på grunn av behandlingen de får, og mange sliter med selvtilliten på grunn av dette. Barn og ungdom er spesielt sårbare. Som om det ikke er ille nok å ha en livstruende sykdom fra før. Men hvorfor er det slik at å ikke ha hår ikke er betegnet som vakkert? Det er vakkert å ha hår, men man trenger ikke ha hår for å være vakker. Jeg skal barbere hodet mitt og donere bort håret. Jeg ønsker ikke at noen skal skamme seg over å ikke ha noe hår på hodet, vakker er man uansett.

27.11.2017 22.06.2018

Ingrid Stølan Husøy